8 قدم تا حل مشکل

هشت قدم برای حل مشکل :

 

برای حل هر مشکل روشی ساده و هشت مرحله ای وجود دارد.
حل مشکلات با روش منظم باعث میشود که قدرت تفکر شما بطور
شگفت انگیزی افزایش یابد.

۱) به گونه ای با مشکل برخورد کنید که گویی از قبل راه حلی منطقی برای ﺁن وجود دارد و شما فقط باید ﺁن را ﭘیدا کنید. خونسرد و ﺁرام باشید و با اعتماد به نفس ذهن خود را ﭘاک و ﺁماده کنید.

۲) زبان خود را از منفی به مثبت تغییر دهید. به جای کلمه " مشکل" از کلمه "موقعیت" استفاده کنید. " مشکل" کلمه ای منفی است ولی "موقعیت" کلمه ای خنثی است. گفتن عبارت " ما در موقعیت جالبی قرار داریم " از عبارت " ما دچار مشکل شده ایم " بهتر است.

۳)موقعیت را بطور واضح و ﺁشکار تعریف کنید و ﺁن را روی کاغذ بنویسید. از خود سوال کنید که بطور دقیق با چه مشکلی مواجه هستید و ﺁن را تعریف کنید. سپس سوال کنید که چه نکات دیگری را میتوانم اضافه کنم و نکات جدید را نیز یادداشت کنید. گاهی تعریف کردن مشکل با بیانهای مختلف باعث میشود که مشکل بسیار ساده تر حل شود. نیمی از مشکلات را میتوان با تعریف دقیق حل کرد.

٤) به این سوال ﭘاسخ دهید که چه علل احتمالی باعث ایجاد این موقعیت شده اند. مشخص نکردن علل هر موقعیت باعث میشود که مجبور شویم ﺁن مشکل را چند مرتبه حل کنیم. در بیش از یک چهارم موارد با مشخص کردن علت درست، میتوان با مشکل مقابله کرد.

۵) از خود سوال کنید که راه حلهای این مشکل کدامند و تمام راه حلهای ممکن را روی کاغذ بنویسید. قبل از هر کاری ، راه حلهای بیشتری اضافه کنید. هر چقدر تعداد راه حلها بیشتر باشد احتمال یافتن راه حل مناسبتر بیشتر است.

٦) تصمیمی روشن و ﺁشکار بگیرید. بطور معمول هر نوع تصمیمی بهتر از عدم تصمیم گیری است.

۷(مسوولیت انجام تصمیمتان را بعهده بگیرید و زمانی برای انجام ﺁن مشخص کنید. به یاد داشته باشید که تصمیم گیری بدون اینکه زمانی برای انجام ﺁن مشخص کنید، کاری عبث و بیهوده است.

۸) نتایج به دست ﺁمده را با نتایجی که انتظار داشته اید مقایسه کنید و در صورت عدم رضایت از نتایج به دست ﺁمده، مجدداً راه حل ابداع کنید و دست به عمل بزنید.

 

 

 

تهیه کننده:

سید محمد حسن نسابه

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

 

گزارش تخلف
بعدی